Dietoteràpia
Una alimentació incorrecta pot provocar des d’acumulació de greixos, cansament, esgotament, fins a malestars i malalties... CONTINUAR >> Dietoteràpia...
No commentINICI > EL NOSTRE SERVEI > MENÚS TERAPÈUTICS PER PATOLOGIES: DISFÀGIA
Aquests menús estan recomanats per a pacients amb dificultat de masticació i/o deglució que presenten o no disfàgia. També es coneixen com a dieta turmix, dieta tx.
Com a conseqüència de diferents tipus de malalties i també del procés d’envelliment, una gran part de la nostra societat té dificultats a l’hora de mastegar els aliments o bé a l’hora d’empassar-se’ls. Per exemple, la disfàgia (dificultat per empassar-se de forma segura i eficaç els aliments), afecta a més del 30% de persones que han patit un ictus i acabarà afectant a la majoria de persones amb Parkinson i Alzheimer.
Pel que fa als problemes de masticació, les dades indiquen que afecten gairebé el 40% de persones a partir dels 65 anys i més del 60% de les persones grans institucionalitzades. Aquestes persones es veuen obligades a adaptar la textura de la seva alimentació, optant principalment per menjar triturats; el que popularment es coneix com a purés.
Per satisfer les necessitats nutricionals de les persones que viuen amb disfàgia o que per altres causes necessiten menjar per a disfàgia a domicili, PEPETA VILARÓ ofereix aquesta possibilitat per a qualsevol dels seus menús terapèutics.
La disfàgia és un trastorn que dificulta o impedeix el pas dels aliments sòlids o líquids de la boca fins a l’estómac.
Va més enllà de la dificultat ocasional per empassar, que es pot produir quan es menja massa ràpid o no es masteguen prou els aliments; és de caràcter persistent i requereix tractament.
Aquest trastorn es produeix per una deficiència en qualsevol de les quatre fases del procés de deglució:
Tot i que pot aparèixer a qualsevol edat, és més comú en gent gran ja que el procés natural d’envelliment i el desgast normal de l’esòfag poden incrementar-ne el risc. Les causes varien segons les persones, i el tractament també dependrà de la causa. Algunes persones afectades necessiten més temps i esforç per empassar certs aliments o begudes, mentre que unes altres persones no tenen capacitat de deglució.
La disfàgia pot causar deshidratació, malnutrició i infeccions respiratòries, si els aliments van a parar als bronquis o als pulmons (aspiracions). També hi ha el risc d’asfixiar-se a mesura que els aliments es veuen afectats fins al punt que bloqueja les vies respiratòries.
Si esteu interessats en els menús setmanals per a disfàgia a domicili de PEPETA VILARÓ, contacta amb nosaltres per a obtenir més informació.
Una alimentació incorrecta pot provocar des d’acumulació de greixos, cansament, esgotament, fins a malestars i malalties... CONTINUAR >> Dietoteràpia...
No commentSaps què és l’edatisme? Descobreix com identificar-lo i com actuar amb l’objectiu de crear una societat on totes les edats... CONTINUAR >> Edatisme...
No commentA Pepeta Vilaró, ens especialitzem en la gestió del glaucoma amb dieta i menús personalitzats. Descobreix com una alimentació ben planificada pot ajudar-te a controlar aquesta seriosa malaltia ocular. CONTINUAR >> El menú adequat pel glaucoma...
No commentDescobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!
Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!