INICI > EL NOSTRE SERVEI > MENÚS TERAPÈUTICS PER DIETES: BAIX CONTINGUT DE GREIXOS (HIPOLIPÍDIC)

MENÚS TERAPÈUTICS AMB BAIX CONTINGUT DE GREIXOS (HIPOLIPÍDIC) A DOMICILI

Aquestes pautes alimentàries estan indicades per a pacients amb risc cardiovascular o que presenten hepatopaties, malabsorció de greixos sense tractament farmacològic, pancreatitis o colèstasi. També es coneix com a dieta cardiosaludable, dieta cardioprotectora, dieta dislipèmica, dieta baixa en greixos, dieta sense greixos, dieta de protecció hepàtica, dieta de protecció biliar, dieta hepatobiliar, dieta per a pancreatitis, dieta hipolipídica, dieta per a insuficiència hepàtica. 

Icona cardiosaludable

El greix és un nutrient que forma part de la nostra dieta. El nostre organisme necessita el greix per obtenir part de l’energia diària i com a font de calor. A més, és important per mantenir uns bons nivells de colesterol i triglicèrids. Però no tots els greixos que obtenim a través de la dieta són iguals.

 

Hi ha els àcids grassos saturats o col·loquialment denominats greixos saturats. Des del punt de vista estructural, els àcids grassos saturats no tenen dobles enllaços entre els àtoms de carboni individuals. Aquests greixos són freqüentment sòlids a temperatura ambient. Els trobem en aliments com la mantega, l’oli de palma i de coco, el formatge i la carn (vermella). Els embotits tenen grans quantitats de greixos saturats.

 

D’altra banda, hi ha els àcids grassos insaturats o greixos insaturats en què hi ha almenys un doble enllaç a la cadena d’àcids grassos.

 

Aquests àcids grassos insaturats es divideixen en àcids grassos monoinsaturats (oli d’oliva que té un únic doble enllaç) o àcids grassos poliinsaturats (olis vegetals com gira-sol, blat de moro i soja, així com a les nous i altres fruites seques, el peix blau, etc.) tenen més d’un enllaç doble a la cadena. Els greixos insaturats són líquids a temperatura ambient.

 

Entre els àcids grassos insaturats trobem els àcids grassos trans, també anomenats greixos trans. Són un tipus d’àcid gras insaturat que es troba en aliments processats, i la seva ingesta excessiva pot ser perjudicial per a l’organisme. Es troben principalment en productes industrialitzats que han estat sotmesos a hidrogenació. És recomanable reemplaçar aquests greixos trans per olis no hidrogenats de canola, oliva, càrtam, sèsam o gira-sol.

Les persones que segueixen els menús terapèutics amb baix contingut de greixos o també enomenats hipolipídics, es beneficien doblement si alhora redueixen la ingesta de sal en els àpats diaris. PEPETA VILARÓ us ofereix aquesta doble pauta alimentària, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb cardiopaties, hepatopaties i patologies associades.

PEPETA VILARÓ ofereix dues tipologies de menús terapèutics amb baix contingut de greixos:

Bol de verduras con caldo

Menús Terapèutics amb Baix Contingut de Greixos Totals

Aquesta pauta alimentària es caracteritza per una aportació màxima de greixos alimentaris del 20 % del total de calories. En cas que se’n perllongui la prescripció, pot ser deficitària en vitamines liposolubles, per això és necessari un seguiment mèdic continuat.

 

Els objectius d’aquesta dieta és disminuir l’aportació de greixos en situacions de malabsorció de greixos o bé evitar l’estimulació de les secrecions pancreàtiques o biliars destinades a la digestió dels greixos.

 

També es coneix com a dieta amb control de greixos, dieta sense greixos, dieta de protecció hepàtica, dieta de protecció biliar, dieta hepatobiliar, dieta per a pancreatitis, dieta hipolipídica, dieta per insuficiència hepàtica.

Plat amb pit de gall d'indi amb llit d'espinacs i tomàquet

Menús Terapèutics amb Baix Contingut d’Àcids Grassos Saturats

Aquesta pauta alimentària es caracteritza per una aportació mínima d’àcids grassos saturats, colesterol i àcids grassos trans, que aporta un màxim del 30% del total de calories de la dieta en forma de greixos, principalment àcids grassos monoinsaturats i poliinsaturats. Aquesta dieta no ha de comportar cap carència nutritiva.

 

Els objectius d’aquesta dieta és millorar o mantenir un bon perfil lipídic del pacient.

 

També es coneix com a dieta cardiosaludable, dieta cardioprotectora i dieta dislipèmica.

Dos platos: el de la izquierda verdura troceada y el de la derecha con fruta seca de diversos tipos.

Què significa una dieta amb baix contingut de greixos?

Per millorar la salut cardiovascular i hepàtica des d’un punt de vista dietètic es recomana consumir més verdures, fruites i cereals integrals, i disminuir o eliminar la ingesta d’aliments rics en greixos saturats i trans, i també de sodi.

 

Les fruites i verdures, com a bones fonts de vitamines i minerals, ajuden a prevenir les malalties cardiovasculars i hepàtiques, i en ser riques en fibra dietètica són una bona alternativa als aliments més calòrics.

 

D’altra banda, també és important augmentar la ingesta de cereals integrals perquè contenen fibra i altres nutrients que ajuden a regular la pressió arterial i la salut del cor.

Si esteu interessats en els menús terapèutics amb baix contingut de greixos a domicili de PEPETA VILARÓ, contacta amb nosaltres per a obtenir més informació.

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Obre el Whatsapp
Diguen's que necessites
Contacta per Whatsapp
Hola!
Per garantir un servei de qualitat i assegurar-nos que no ets un robot, et demanem si us plau que ens indiquis el teu nom complet i la població. D'aquesta manera, podrem oferir-te una atenció més personalitzada. Moltes gràcies per la teva comprensió.