INICI > EL NOSTRE SERVEI > MENÚS TERAPÈUTICS PER DIETES: BAIX EN SODI

MENÚS TERAPÈUTICS AMB BAIX CONTINGUT DE SODI A DOMICILI

Aquesta pauta alimentària està indicada per a pacients que presenten hipertensió arterial, insuficiència renal i/o insuficiència cardíaca i/o pacients amb alteracions hidroelectrolítiques. També es coneix com a dieta baixa en sal, dieta pobra en sal, dieta hiposòdica.

Icona baix en sodi

La sal és un condiment alimentari format per clorur de sodi. La utilització en l’alimentació humana es deu a la capacitat que té de conservar els aliments, i va ser molt útil en èpoques en les quals no hi havia les opcions de conservació actuals.

 

Ni el clor ni el sodi procedents de la sal són imprescindibles, ja que són elements que es troben en molts altres aliments. En canvi, el consum excessiu de sal es relaciona amb més prevalença d’hipertensió arterial, infarts, ictus, càncer d’estómac i mortalitat en general.

 

Al nostre entorn es consumeixen al voltant de 10 grams de sal al dia, el doble del que es recomana.

 

La majoria (gairebé tres quartes parts) de la sal que es pren diàriament no s’afegeix manualment, sinó que prové dels aliments processats i ultraprocessats, sobretot els productes carnis processats (embotit, pernil, salsitxes, etc.), els formatges, els plats preparats i el pa.

 

Un aliment té “molta sal” quan conté 1,25 o més grams de sal per cada 100 grams i aporta “poca sal” quan conté 0,25 grams (o menys) de sal per cada 100 grams d’aliment.

Safata de ceràmica amb pollastre al forn amb espinacs

Què és un menú baix en sodi a domicili?

Totes les opcions de menús setmanals baixos en sodi a domicili de PEPETA VILARÓ contenen 600 mg o menys de sodi i un 10 per cent o menys de greixos saturats. Tots els àpats s’han desenvolupat segons les directrius nutricionals de la SEH-LELHA Sociedad Española de Hipertensión.

Si esteu interessats en els menús terapèutics amb baix contingut de sodi a domicili de PEPETA VILARÓ, contacta amb nosaltres per a obtenir més informació.

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Obre el Whatsapp
Diguen's que necessites
Contacta per Whatsapp
Hola!
Per garantir un servei de qualitat i assegurar-nos que no ets un robot, et demanem si us plau que ens indiquis el teu nom complet i la població. D'aquesta manera, podrem oferir-te una atenció més personalitzada. Moltes gràcies per la teva comprensió.