Quina és la millor alimentació per a persones amb càncer?
Durant els tractaments contra el càncer, és especialment important que els pacients s’assegurin que reben els nutrients que necessiten i evitin canvis extrems en la seva dieta, excepte que sigui estrictament necessari. Menjar bé és molt beneficiós física, mental i emocionalment mentre es lluita contra aquesta malaltia, i encara més si s’acompanya d’exercici físic.
Atès que no hi ha cap recomanació concreta per a un cas particular, en general podem dir que l’alimentació que s’hauria de seguir, independentment del tipus de càncer, la seva localització o fase del tractament, és una alimentació sana i equilibrada, que contingui aliments de tots els grups en la quantitat i la freqüència adequades, com ara pa integral, fruites, verdures i carns magres. La tonyina, en particular, és una bona font de proteïnes, àcids grassos omega-3, vitamina B12 i vitamina D. El pollastre magre també està ple de proteïnes i és una alternativa més saludable a les carns processades. Els productes lactis proporcionen el calci, les proteïnes i la vitamina D que els ossos necessiten. S’han d’evitar els aliments rics en calories que contenen molt sucre i molt poc valor nutricional.
Atès que cada persona és diferent, PEPETA VILARÓ adapta els menús per a pacients oncològics a domicili en funció dels gustos, possibilitats de masticació i situació general de cadascú.
Per a més informació, podeu consultar la web de la Fundació Alicia: