Les malalties cardiovasculars són un conjunt de trastorns que afecten l’aparell circulatori, format pel cor i els vasos sanguinis (artèries, venes i capil·lars). Aquest aparell subministra a les cèl·lules de l’organisme l’oxigen i els nutrients que necessiten per viure i, al mateix temps, transporta les substàncies de rebuig perquè altres òrgans puguin eliminar-les (com ara els ronyons, mitjançant l’orina).
Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), les malalties cardiovasculars provoquen la mort de 17,9 milions de persones l’any i són responsables del 32% de les defuncions d’arreu del món. Al nostre territori, d’acord amb les dades de l’Observatori de la Mort a Catalunya, l’any 2018 les malalties de l’aparell circulatori van esdevenir la primera causa de mort en el cas de les dones i la segona en els homes.
La majoria de les malalties cardiovasculars es poden prevenir amb l’adopció d’un estil de vida saludable que redueixi els factors que augmenten el risc de patir-les, que inclogui, per exemple, mantenir una alimentació sana i equilibrada, fer activitat física regularment i evitar el consum de tabac.
Les persones que segueixen els menús terapèutics cardiosaludables, es beneficien doblement si alhora redueixen la ingesta de sal en els àpats diaris. PEPETA VILARÓ us ofereix aquesta doble pauta alimentària, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones amb cardiopaties, hepatopaties i patologies associades.