INICI > EL NOSTRE SERVEI > MENÚS TERAPÈUTICS PER DIETES: BAIX CONTINGUT EN SUCRE I CONTROL D’HIDRATS DE CARBONI

MENÚS TERAPÈUTICS AMB BAIX CONTINGUT DE SUCRE I CONTROL D’HIDRATS DE CARBONI A DOMICILI

Aquesta pauta alimentària està indicada per a pacients amb diabetis mellitus i/o que requereixin control glucèmic, pacients amb hipertrigliceridèmia. També es coneix com a dieta diabètica, dieta per a diabetis, dieta antidiabètica, dieta glucídica, dieta hipoglucídica.

Icona diabetis

La Federació Espanyola  de Diabetis recomana seguir una dieta saludable i equilibrada, rica en fruita i verdura i amb un baix contingut de greixos saturats i hidrats de carboni refinats. 

 

La distribució dels nutrients de la dieta per a les persones amb diabetis és la mateixa que es recomana a la població en general. Ara bé, s’haurà d’individualitzar la composició de la mateixa, depenent de la situació clínica de cada usuari.

 

Pel que fa a la distribució dels macronutrients, com a pautes generals destaquen les següents:

 

Hidrats de carboni : s’haurà d’evitar la ingesta d’aquests nutrients en excés, pel risc d’hiperglucèmia. En especial, s’han de restringir els sucres simples, com ara els dels sucs i nèctars, begudes ensucrades i aliments processats en base a farines refinades.

 

Proteïnes: Les fonts principals de proteïnes són la carn blanca i magra, el peix, els ous, els llegums i la fruita seca. La seva ingesta podrà representar del 10% al 30% de l’aportació calòrica total, tant si són d’origen animal com vegetal.

 

Per a les persones amb neuropatia diabètica, una de les possibles complicacions de la diabetis, es recomana restringir la ingesta diària a un màxim de 0,8 grams de proteïna per quilogram de pes.

 

Greixos: el percentatge d’energia procedent del greix es determinarà en funció del pes corporal, les glucèmies i el perfil lipídic de cada persona.

 

A les persones adultes amb un pes saludable i amb nivells de lípids plasmàtics acceptables, el greix pot representar el 30% de l’energia total. Aquests lípids han de ser, majoritàriament, greixos insaturats procedents, per exemple, de l’oli d’oliva, el peix blau o la fruita seca, amb un màxim del 10% corresponent a greixos saturats d’origen animal, com ara la mantega i la present a les carns vermelles, i que la ingesta de colesterol no haurà de superar els 300 mg/dia.

 

Fibra: La fibra fa que l’absorció dels sucres sigui més lenta, cosa que evita que es produeixin pics de glucosa després dels àpats i que el seu nivell en sang es mantingui més estable durant més temps, evitant així també el risc d’hipoglucèmies. Les recomanacions d’ingesta de fibra són semblants a les de la resta de població no diabètica: 20-30 g/dia.

 

En resum, les persones amb diabetis han de seguir una alimentació variada, ajustada a les seves necessitats nutricionals específiques i sense tenir prohibida cap font de nutrients, encara que sí que s’haurà de restringir la quantitat i freqüència de certs àpats, especialment els dolços, la rebosteria i les begudes ensucrades.

Un dels objectius dels menús setmanals amb baix contingut de sucre i control d’hidrats de carboni de PEPETA VILARÓ és regular els nivells de sucre en sang i alhora mantenir un bon estat nutricional, evitant o retardant l’aparició de complicacions associades a la malaltia. Per optimitzar el control metabòlic i reduir les complicacions metabòliques, la dieta ha de ser personalitzada, pactada, variada i satisfactòria per a la persona.

Detalle de plato de pollo con verduras y su caldo

Com és un menú amb baix contingut de sucre?

Seguint les recomanacions de Federació Espanyola  de Diabetis, la meitat d’un plat de 15 cm de diàmetre haurà d’incloure verdures sense midó, com ara enciam, espinacs, bledes, coliflor, bròquil, pastanagues o pebrots. La meitat del plat restant es divideix, alhora, en dues parts iguals. Un quart del plat serà per a la font de proteïnes (carn, peix, llegums o ous) i l’altre quart restant pels hidrats de carboni procedents de verdures amb midó (patates, moniatos, carbassa, pèsols, blat de moro, entre d’altres), arròs , pasta o pa. Aquest plat es podrà acompanyar d’una peça de fruita i un lacti.

 

Els menús baixos en sucre a domicili de Pepeta Vilaró són baixos en hidrats de carboni per ajudar-vos a mantenir un bon control del sucre en sang i controlar la diabetis. 

 

Totes les opcions del menú segueixen les pautes nutricionals baixes en carbohidrats recomanades de menys de 75 grams per àpat.

Si esteu interessats en els menús terapèutics amb baix contingut de sucre i control d’hidrats de carboni a domicili de PEPETA VILARÓ, contacta amb nosaltres per a obtenir més informació.

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Obre el Whatsapp
Diguen's que necessites
Contacta per Whatsapp
Hola!
Per garantir un servei de qualitat i assegurar-nos que no ets un robot, et demanem si us plau que ens indiquis el teu nom complet i la població. D'aquesta manera, podrem oferir-te una atenció més personalitzada. Moltes gràcies per la teva comprensió.