INICI > EL NOSTRE SERVEI > MENÚS TERAPÈUTICS PER PATOLOGIES: HIPERTENSIÓ

MENÚS TERAPÈUTICS PER A LA HIPERTENSIÓ A DOMICILI

Aquesta pauta alimentària sense sal afegida està indicada per a pacients que presenten hipertensió arterial, insuficiència renal i/o insuficiència cardíaca i/o pacients amb alteracions hidroelectrolítiques.  També es coneix com a dieta sense sal, dieta baixa en sal, dieta pobre en sal, dieta hiposòdica, dieta asòdica.

Icona hipertensió

La hipertensió arterial és una condició que consisteix a tenir la pressió arterial elevada de forma sostinguda. La pressió arterial és la força que fa la sang a les parets de les artèries. Té dos components:

 

      • Pressió arterial sistòlica. Correspon al valor màxim de la pressió arterial quan el cor es contrau en bategar (sístole).
      • Pressió arterial diastòlica. Correspon al valor mínim de la pressió arterial quan el cor es troba en repòs, entre batecs cardíacs (diàstole).

 

Una persona és hipertensa quan té repetidament la pressió arterial sistòlica (la màxima) igual o superior a 140 mm Hg, o bé la pressió arterial diastòlica (la mínima) igual o superior a 90 mm Hg. Els criteris poden variar en cada persona, sobretot si es pateix alguna malaltia.

 

La hipertensió arterial és una malaltia crònica que pot arribar a causar diferents tipus de lesions a les artèries i que incrementa el risc de patir malalties de l’aparell circulatori, principalment l’ictus i l’infart agut de miocardi. És el factor de risc cardiovascular més important, però també fàcil de detectar i amb un tractament eficaç i senzill.

 

Es tracta d’un dels trastorns més freqüents en les societats industrialitzades i una de les primeres causes de mort. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 1.130 milions de persones pateixen hipertensió arterial arreu del món. Al nostre territori, els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2020 revelen que la pressió alta afecta el 24,7% de la població de 15 anys o més, de manera que esdevé el principal problema de salut de les persones que es troben en aquest segment d’edat, juntament amb el colesterol elevat.

 

Alhora, la hipertensió arterial és el factor de risc cardiovascular més comú en les persones majors de 64 anys, amb percentatges més elevats en el cas de les dones. Pel que fa a les persones menors de 64 anys, la hipertensió és el factor de risc cardiovascular més freqüent després del tabaquisme, amb percentatges més elevats en el cas dels homes.

 

La bona notícia és que és fàcil de detectar, i amb unes pautes alimentàries determinades, combinades amb activitat física i a vegades tractament farmacològic, es pot tenir controlada.

Si esteu interessats en els menús setmanals a domicili per a la pressió alta a domicili de PEPETA VILARÓ, contacta amb nosaltres per a obtenir més informació.

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Obre el Whatsapp
Diguen's que necessites
Contacta per Whatsapp
Hola!
Per garantir un servei de qualitat i assegurar-nos que no ets un robot, et demanem si us plau que ens indiquis el teu nom complet i la població. D'aquesta manera, podrem oferir-te una atenció més personalitzada. Moltes gràcies per la teva comprensió.