Dietoteràpia
Una alimentació incorrecta pot provocar des d’acumulació de greixos, cansament, esgotament, fins a malestars i malalties... CONTINUAR >> Dietoteràpia...
No commentINICI > EL NOSTRE SERVEI > MENÚS TERAPÈUTICS PER PATOLOGIES: HIPERTENSIÓ
Aquesta pauta alimentària sense sal afegida està indicada per a pacients que presenten hipertensió arterial, insuficiència renal i/o insuficiència cardíaca i/o pacients amb alteracions hidroelectrolítiques. També es coneix com a dieta sense sal, dieta baixa en sal, dieta pobre en sal, dieta hiposòdica, dieta asòdica.
La hipertensió arterial és una condició que consisteix a tenir la pressió arterial elevada de forma sostinguda. La pressió arterial és la força que fa la sang a les parets de les artèries. Té dos components:
Una persona és hipertensa quan té repetidament la pressió arterial sistòlica (la màxima) igual o superior a 140 mm Hg, o bé la pressió arterial diastòlica (la mínima) igual o superior a 90 mm Hg. Els criteris poden variar en cada persona, sobretot si es pateix alguna malaltia.
La hipertensió arterial és una malaltia crònica que pot arribar a causar diferents tipus de lesions a les artèries i que incrementa el risc de patir malalties de l’aparell circulatori, principalment l’ictus i l’infart agut de miocardi. És el factor de risc cardiovascular més important, però també fàcil de detectar i amb un tractament eficaç i senzill.
Es tracta d’un dels trastorns més freqüents en les societats industrialitzades i una de les primeres causes de mort. Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), 1.130 milions de persones pateixen hipertensió arterial arreu del món. Al nostre territori, els resultats de l’Enquesta de Salut de Catalunya (ESCA) 2020 revelen que la pressió alta afecta el 24,7% de la població de 15 anys o més, de manera que esdevé el principal problema de salut de les persones que es troben en aquest segment d’edat, juntament amb el colesterol elevat.
Alhora, la hipertensió arterial és el factor de risc cardiovascular més comú en les persones majors de 64 anys, amb percentatges més elevats en el cas de les dones. Pel que fa a les persones menors de 64 anys, la hipertensió és el factor de risc cardiovascular més freqüent després del tabaquisme, amb percentatges més elevats en el cas dels homes.
La bona notícia és que és fàcil de detectar, i amb unes pautes alimentàries determinades, combinades amb activitat física i a vegades tractament farmacològic, es pot tenir controlada.
Si esteu interessats en els menús setmanals a domicili per a la pressió alta a domicili de PEPETA VILARÓ, contacta amb nosaltres per a obtenir més informació.
Una alimentació incorrecta pot provocar des d’acumulació de greixos, cansament, esgotament, fins a malestars i malalties... CONTINUAR >> Dietoteràpia...
No commentSaps què és l’edatisme? Descobreix com identificar-lo i com actuar amb l’objectiu de crear una societat on totes les edats... CONTINUAR >> Edatisme...
No commentLa majoria de les persones esperem poder viure molts anys, el que no significa necessàriament que ho... CONTINUAR >> El secret de la llarga vida...
No commentDescobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!
Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!