INICI > EL NOSTRE SERVEI > MENÚS TERAPÈUTICS PER PATOLOGIES: CÀNCER

MENÚS TERAPÈUTICS PER A HEPATOPATIES A DOMICILI

Aquestes pautes alimentàries estan indicades per a pacients que presenten hepatopaties, malabsorció de greixos sense tractament farmacològic, pancreatitis o colèstasi. També es coneix com a dieta dislipèmica, dieta baixa en greixos, dieta sense greixos, dieta de protecció hepàtica, dieta de protecció biliar, dieta hepatobiliar, dieta per a pancreatitis, dieta hipolipídica, dieta per a insuficiència hepàtica.

Icona cardiosaludable

El terme hepatopaties o malalties hepàtiques es fa servir per identificar molts tipus diferents de trastorns i malalties que fan que el fetge funcioni de forma incorrecta o fins i tot deixi de funcionar completament.

 

El fetge és un dels òrgans més importants i de mida més gran del cos humà. Intervé en diversos processos vitals, com ara mantenir net l’organisme i descompondre els aliments que ingerim en nutrients, convertint-los en energia, mentre elimina les diferents toxines que generen.

 

Les malalties hepàtiques poden ser heretades (d’origen genètic), o venir per altres causes com ara virus, paràsits, obesitat o consum excessiu d’alcohol. Amb el temps, les afeccions que danyen el fetge poden provocar cicatrització (cirrosi), això causa insuficiència hepàtica que pot arribar a ser mortal.  Però un tractament primerenc pot donar temps al fetge per guarir.

 

Tot i que de vegades no hi ha símptomes, els més usuals de les malalties hepàtiques inclouen :

      • Nàusees i marejos que podem provocar vòmits.
      • Inflor i dolor intens a l’abdomen.
      • Inflor a les cames i els turmells.
      • Icterícia, que consisteix principalment en la coloració cap a un to groguenc de la pell a causa d’un augment de la quantitat de bilirubina a la sang.
      • Picor a la pell.
      • Sensació de fatiga o fatiga crònica.
      • Facilitat per tenir hematomes i sagnat.
      • Orina de color fosc.
      • Color pàl·lid a la femta.
      • Pèrdua de gana.

 

Les malalties hepàtiques poden tenir moltes causes:

      • La infecció per paràsits i virus, que poden provocar Hepatitis A, B i C.
      • Anomalies al sistema immunitari, que provoquen, per exemple l’hepatitis autoimmunitària, la colangitis biliar primària o la colangitis esclerosant primària.
      • La genètica, que pot provocar hemocromatosi, malaltia de Wilson o deficiència d’alta-1 antitripsina.
      • Càncer i altres tumors per exemple el càncer de fetge, càncer a les vies biliars o adenoma hepàtic.

 

Les complicacions de la malaltia hepàtica són variables, depenent de la causa dels problemes hepàtics. Les malalties hepàtiques sense tractar poden avançar i esdevenir insuficiència hepàtica, una malaltia que posa en risc la vida.

 

Les malalties hepàtiques es poden prevenir seguint una alimentació sana, assegurant la higiene dels ingredients que s’ingereixen i mantenint un pes saludable. Per això PEPETA VILARÓ t’ofereix una dieta específica per aquestes malalties, tant per casos lleus com avançats.

Si esteu interessats en els menús terapèutics per a hepatopaties a domicili de PEPETA VILARÓ, contacta amb nosaltres per a obtenir més informació.

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Descobreix com n’és de fàcil rebre els teus menús setmanals amb PEPETA VILARÓ, llestos per escalfar, menjar i gaudir!

Obre el Whatsapp
Diguen's que necessites
Contacta per Whatsapp
Hola!
Per garantir un servei de qualitat i assegurar-nos que no ets un robot, et demanem si us plau que ens indiquis el teu nom complet i la població. D'aquesta manera, podrem oferir-te una atenció més personalitzada. Moltes gràcies per la teva comprensió.